ECONYLⓇ


NONI Swim tror på, at fremtidens modeindustri skal være cirkulær. Vores mål er derfor at hjælpe med at skabe en styrkende og regenerativ industri, hvor vi bestræber os på at inkludere så mange cirkulære materialer i vores kollektioner som muligt. 

ECONYLⓇ
Vi mener, at syntetiske materialer, der bruges til badetøj, burde være lavet af regenererede materialer. Derfor består vores badetøj af 78% ECONYLⓇ regenereret nylon og 22% elastan. ECONYLⓇ er en fibertråd lavet af 100% spildprodukter, såsom fiskenet fra havene og andre former for industriel plastik, der forvandles til blødt og lækkert kvalitetsnylon. 

Processen bag ECONYLⓇ
Nogle ser affald - andre ser muligheder. ECONYLⓇ regenereret nylon bliver skabt gennem en proces i fire trin:
1. Rescue: Første trin er af indsamle affald i verdenshavene. F.eks. fiskenet, fabriksaffald, tæppeunderlag og andet industriel affald. Dette sorteres og renses for at genvinde så meget nylon som overhovedet muligt.
2. Regenerate: Gennem en regenerativ og rensende proces bliver det indsamlede nylon genindvundet og genbrugt i sin originale form. ECONYLⓇ regenereret nylon er præcis det samme som nyproduceret nylon.
3. Remake: ECONYLⓇ regenereret nylon bliver bearbejdet og behandlet, så det kan bruges som tæppegarn og tekstilgarn i interiør- og modeindustrien.
4. Reimagine: Modebrands og tæppeproducenter bruger ECONYLⓇ renegeret nylon til at skabe helt nye produkter. Denne type nylon har potentialet til at blive genbrugt uendeligt mange gange, uden at det mister sin kvalitet.

For hver 10.000 ton ECONYLⓇ råmateriale sparer man forbrug af
70.000 tønder råolie og undgår 57.100 ton CO2-udslip. ECONYLⓇ regenereret nylon reducerer klimapåvirkningen med 80% i forhold til nyproduceret nylon.

Du kan læse om processen bag ECONYLⓇ regenereret nylon ved at følge dette link til projektet Healthy Seas.


ECONYL